Как да направите плодовете и плодовете по-сладки: разтвор на мед, борна киселина и други тайни
През последните години лятото на европейската територия на Русия е все по-студено и дъждовно. Дъждът, разбира се, е полезен за растежа и развитието на растенията, но за узряването на плодовете е по-вероятно да навреди: излишната влага ги прави воднисти и неподсладени. От всичко, което летните жители се опитват да увеличат сладостта на плодовете и плодовете! Например, има препоръки да поливате храсти и дървета по време на узряването на културата с разтвор на захар или мед. Но това прави ли плодовете по-сладки?
Бит на теория
По-голямата част от хората обичат сладки плодове и плодове, но не всеки знае как се придобива тази сладка. В процеса на растеж растенията получават енергията на слънцето и го превръщат във въглехидрати (глюкоза, захароза и фруктоза). Последните по време на узряване от своя страна се превръщат в захари, които придават прекрасен вкус и помагат плодовете да се съхраняват по-дълго. Най-високо съдържание на захар в южните плодове и плодове: грозде, диня, хума, пъпеш, праскови. Това е разбираемо: на юг - максималният брой слънчеви дни.
На юг, богат на слънчеви дни, плодовете и плодовете са много по-сладки
Защо да наливате горски плодове с разтвор на захар или мед
В централните и северните райони на Русия градинарите също се опитват да увеличат сладостта на плодовете си и за това използват различни методи, например поливане на насаждения с разтвор на захар или миналогодишен мед.
Олга, можете Оленка: Ако по време на узряването на плод (например ябълково дърво), го поливате с разтвор на захар, плодовете ще станат ли по-сладки?
Не, няма. Ябълковото дърво взема от земята това и колкото и колко трябва да бъде. Горчиви чушки и сладки ягоди растат наблизо, а почвата е същата. При ябълките сладостта зависи от сорта и метеорологичните условия. В горещо слънчево лято ябълките са много по-сладки, отколкото в студено облачно.
Natalia_56
https://otvet.mail.ru/question/94956348
Този метод обаче няма да подобри вкуса на горски плодове и плодове, но може да привлече пчелите в градината. За да направите това, пригответе меден разтвор: една супена лъжица мед се разтваря в литър вода, старателно се смесва и се напръсква с храсти, опитвайки се да не попадне на цветята.
Разтворът с мед, използван за пръскане, ще привлече много пчели във вашата градина.
Същият разтвор може да се приготви от захар, но ще се нуждае от повече: 10 супени лъжици на литър вода. В такова решение можете да добавите цветята на дърветата, които искате да пръскате - ще получите един вид нектар, който раираните тоалетни ще обичат да опитат.
Особено привличам пчелите, когато гроздето цъфти. В литър вода разтварям 1 супена лъжица натурален мед и пръскам растенията, опитвайки се да не докосвам цветята. Прашецът може да бъде засегнат от вода. Пръскайки растенията, ние вече постигаме целта: пчелите летят до миризмата на мед, връщат се в кошера с мед и призовават други. Правя това, когато цъфне череша, ябълкови дървета, сливи, кайсии, орлови нокти.
Khalilov-F
https://7dach.ru/ivlevasv/kak-vy-privlekaete-pchel-dlya-opyleniya-yagod-i-ovoschey-51158.html
Зелен тор за напояване с добавена захар
В допълнение, медът и захарта могат да бъдат част от зеления тор като стимулатор на ферментацията на торенето. За да приготвите тор, трябва:
Бране на тревна трева (най-добре е копривата), изсипване в контейнера за две трети от обема.
Зеленият тор се прави най-добре от коприва
Как всъщност да направим сладки плодове и плодове
Веществата, които са необходими за подобряване на вкуса на горски плодове и плодове, включват калий и бор. Има няколко начина да увеличите съдържанието на захар в плодовете.
Горна дресинг с мая
Обичайната мая, която използваме за печене, съдържа много полезни за растенията микроелементи, включително калий. Можете да приготвите разтвор от суха мая:
- Разтворете торбичка мая с вода, като разбърквате старателно.
- Добавете захарта (1 супена лъжица).
За приготвянето на горната дресинг от суха мая ви е необходима захар
Още по-просто е да направите горната превръзка на жива мая: разредете грамово пакетче в кофа с топла вода и настоявайте за един ден.
Видео: как да направите хранене с мая
Торна борна киселина
Борът е микроелемент, който увеличава количеството захар в плодовете. За приготвянето на тора се използва борна киселина под формата на бял прах, опаковката на който (10 g) може да се купи в аптека.
Разтворът се приготвя, както следва:
- 2 g прах се разтварят в стандартна десетлитрова кофа с вода - за напояване под корена. За ягоди и ягоди се нуждаете от чаша разтвор за всеки храст, за малини - половин литър, за овощни дървета - 2 литра за дърво;
- 0,5 g прах се смесва с 10 l вода - за пръскане.
Съставки за приготвяне на горната превръзка от борна киселина - прах и вода
Листната горна превръзка по време на периода на цъфтеж дава най-добър резултат, тъй като борът добре се абсорбира от листата.
Пепелен разтвор
Пепел съдържа голямо количество калций, което увеличава сладостта на плодовете.
Пресейте половин литров съд с пепел.
За да приготвите пепелния разтвор, се нуждаете от половин литър пепел
Можете просто да поръсите пепел около храсти и дървета, докато обвързвате и зреете плодове и плодове.
Поръсете под малини, когато цъфтят - реколтата ще зарадва. Можете също така да „потапяте“ резниците, когато размножавате някакъв вид разтягане.
ширит
https://www.forumhouse.ru/threads/43589/page-2
Аз съм 50 грама пепел за всеки храст ягоди - реакцията е отлична, вчера 100 грама храст черна и червена касис - реакция, подобна на ягоди.
MixailNik
https://www.forumhouse.ru/threads/43589/page-5
В допълнение към торовете са важни условията за узряване на плодовете. Плодовете и плодовете ще бъдат по-сладки, ако ги засадите на слънчево място и намалите поливането в момента на узряване.
За да могат плодовете да ви зарадват със сладост, е необходимо да ги засадите на слънчево място
Ако поливате растенията със захарен или меден разтвор, плодовете и плодовете няма да са по-сладки, но благодарение на привлечените пчели цветята ще се опрашват по-добре и ще се връзват повече плодове. За да увеличите съдържанието на захар, струва си да използвате дресинг за дрожди или торове, съдържащи бор и калий.
Коментари
Публикуване на коментар